Projektek

Környezetszennyezés

2024 március

A hetedik évfolyam ebben a hónapban a környezetszennyezéssel és a közvetlen illetve közvetett környezet védelmével foglalkozik.

Rovarcsapdázás

2024 március

A jó idő közeledtével szakköröseink felderítik, hogy milyen rovarok élnek iskolánk udvarán.

Ösvény oktató központ

2024 március 6.

Az ösvény oktató központ munkatársa tartott előadást a DÖK képviselőinek. Egy hosszútávú több tekintetben is érdekes együttműködés kezdetének a keretein belül.

Cigaretta hatása a növények növekedésére

2024 február

Szakköröseinkkel azt vizsgáljuk, hogy az eldobott cigarettacsikknek milyen hatása van a növények növekedésére és fejlődésére. Az idei évben bazsalikommal végezzük a kísérletet. A projekt pontos leírása a dokumentumok közt megtalálható.

Ültessünk - természetes anyagokból fűszernövénykert

2024 február

Már várjuk a jó időt, így elkezdtünk fűszernövényeket ültetni, babot csíráztatni és paprikát termeszteni. Mindezt a természetesen a fenntarthatóság jegyében. Cserépnek tejes és tojásos dobozt használtunk, és közben arra is figyeltünk, hogy a tojáshéj se menjen kárba.

Öko faliújság

Egész évben frissülő faliújságunkon a diákok értesülhetnek a legfrissebb hírekről a fenntarthatóság kapcsán, programokról és ők maguk is érdekes tartalmakkal töltik fel teret. Február hónap témája a hulladék.

Természetfotó pályázat

2024. január-február

Iskolánk természetfotó pályázatot hírdet, a Gerecse és a Vértes téli élővilágával kapcsolatosan. Az elkészült képek kiállításra kerülnek az iskola aulájában. A fotópályázat megjelent a Kemma oldlán is. 

https://www.kemma.hu/.../01/fotopalyazatot-hirdet-az-arpad 


Által-ér és a Tatai vizes élőhelyek ökológiai vizsgálata

2024

Egy lelkes diákunk egy verseny keretein belül az Által ér vízvizsgálatát végzi Bisel jegyzőkönyv segítségével. Amint eljön a tavasz a kémiai méréseken kívül a vizsgált vizek élővilágát is feltérképezi.

Magaságyást építünk

2023. október 4.

Szülők segítségével elkészült iskolánk első magaságyása, amibe áttelelő borsót vetünk.

Állatbarát iskolakert

2023. október-november

Rovarhotelekkel, sünoduval bővítettük iskolánk udvarát. Hamarosan a madáretetőket is kihelyezzük a környező fákra.